Kestävän muotoilun puolesta

Puun ja valon yhdistäminen aikaa kestävällä tavalla kuvailee lyhyesti Sees Lightsin ideologiaa ja perimmäistä ajatusta, josta yritys sai alkunsa. Puulla on puolellaan runsaasti hienoja ominaisuuksia: se on luontaisesti esteettistä, uusiutuvaa ja ekologista, kauniisti ikääntyvää, ja elinkaarensa lopuksi vaivatonta kierättää. Pitkäikäiset puutuotteet myös sitovat hiiltä merkittäviä määriä.

Sees Lights hakee innoitusta suunnitteluun ja muotokieleensä skandinaavisesta ja japanilaisesta kulttuurista, joissa molemmissa puun käytöllä sisustuksessa on pitkät perinteet. Yrityksen nimen viittaus levollisuuteen ja selkeyteen näkyy puhtaissa, pelkistetyissä ja rauhallisissa muodoissa. Huolellinen käsityö ja kestävät materiaalit ovat ekologista sisustamista parhaimmillaan.

Lähellä valmistettua

Puusosat valmistetaan itse käsityönä kotimaisesta puusta, ja myös valaisimien kokoonpano on omissa käsissä. Valaisinkomponenttien valmistajat etsitään aina ensisijaisesti Suomesta ja vain EU:n alueelta.
Pintakäsittelyaineet ovat mahdollisimman luonnonmukaisia ja myrkyttömiä. Seesteisen ilmeen puulle antavat öljyt ja vahat valmistetaan hieman kauempana Saksassa. Tämä on perusteltua, sillä Auro on ehdoton edelläkävijä ympäristöystävällisessä pintakäsittelyssä. Sees Lightsin käyttämät Auron tuotteet eivät sisällä lainkaan muovisideaineita, liuottimia eikä biosideja.

Elävää

Yksi puun parhaista sisustuksellisista ominaisuuksista voi pitää ilmeikkyyttä eri valaistuksissa. Puuvalaisin elää vuodenaikojen luonnonvalon mukana ja hurmaa myös kesällä pitkiä aikoja pois päältä ollessaan. Valaisinsuunnittelun lähtökohtana on ollut käytännöllinen, miellyttävä ja häikäisemätön valo, jonka synnyttämässä viehättävässä piirissä tekee mieli viettää aikaa

.

Kaje valaisin puu valkoinen

Vastuullista

Valmistamme sisustusvalaisimia kotimaisesta puusta ja haluamme kompensoida tuon upean materiaalin käyttömme taimia istuttamalla. Siksi lahjoitamme jokaista ostettua valaisinta kohden 4H:n Taimiteko-projektille summan, jolla istutetaan kaksi puun taimea suomalaisten nuorten toimesta.

Sees Lights on myös Suomen Ekoyrittäjät ry:n jäsen. Yhdistys on perustettu edistämään ympäristövastuullista yrityskulttuuria ja sen jäsenet kiinnittävät huomiota ekologisiin ja sosiaalisiin tekijöihin luodakseen kestävää liiketoimintaa.

Wood is universally beautiful to man. It is the most humanly intimate of all materials.

Frank Lloyd Wright
Aimus puinen riippuvalaisin, valkoinen

Aimus riippuvalaisin

Aimus-valaisimen muodot saavat valon leikkimään sen pinnalla. Kesäinen auringonpaiste ja talven hämärä tuovat aidon puun luonteikkuuden esiin.